Biološko regulativna medicina

Je posebej terapevtsko učinkovita pri vnetnih in degenerativnih (obrabnih) stanjih. Vsak dan bogatejša veja znanosti zdravljenja, ki temelji na neškodljivih, nutricionalnih in naturopatičnih metodah zdravljenja bolezni in obnavljanju zdravja. 

Vsak dan se srečujemo z naraščajočo problematiko bolečih stanj gibal, ki pomembno zmanjšujejo kvaliteto življenja velikega deleža odraslih, ter z omejenimi klasičnimi možnostmi zdravljenja poškodb in starostnih procesov v gibalih.

Zato smo v naši ambulanti ob vseh dosedanjih možnosti zdravljenja gibal vpeljali z dokazi podprto biološko regulativno zdravljenje z injekcijami kolagena in hialuronske kisline, ki ga za čimbolj učinkovito obravnavo bolnikov lahko dopolnjujemo s protibolečinsko in obnovitveno fizioterapijo (visoko energijski laser, diatermija). Biološka medicina zahteva spremembo načina razmišljanja in delovanja na mnogih področjih človeškega življenja.

Na ta način našim bolnikom omogočamo celostno najsodobnejšo terapevtsko obravnavo z namenom obnavljanja poškodovanih ali starostno spremenjenih tkiv gibal, preprečevanja ali zaviranja napredovanja bolezni gibal in s tem povečanja kvalitete življenja, tudi v starosti.