Hialuronska kislina Hyalotend

Zdravljenje prizadetih tetiv, ki so pogost vzrok bolečin in motene funkcije sklepov, je mnogokrat neuspešna, dolgotrajna in neredko preide v kronično stanje. Navadno je vzrok za nastanek preobremenitev tetiv, akutna/enkratna ali kronična, ponavljajoča se. V ozadju prizadetosti je lahko tudi vnetno obolenje ali pa kopičenje kristalov (putika).

Prizadetost tetiv predstavljajo 50% vseh športni poškodb ! Pri zdravljenju preobremenitvenih poškodb tetiv, ki so daleč najpogostejše, imamo na razpolago novo zdravilo, Hyaluronsko kislino, po sestavi posebej pripravljeno za zdravljenje degeneriranih in vnetih tetiv. Hyaluroska kislina je naravno sredstvo, prisotno na površini tetiv in s svojo viskozno naravo omogoča gladko in neboleče drsenje tetiv med gibanjem sklepov. Dodajamo telesu lastno snov. Za razliko od protivnetnih zdravil je izboljšanje po dodajanju HYALOTEND -a dolgoročno, vzpostavimo normalno stanje in bolezen ozdravimo, seveda če ne ponavljamo preobremenitev. Bolnik prejme 3 injekcije ob prizadeti tetivi enkrat tedensko.

S HYALOTEND-om zdravimo boleče ramenske sklepe (tetive rotatorne manšete), »teniški komolec«-lateralni epikondilitis, vnetje/zadebelitev Ahilove tetive, bolečo patelarno/kolensko vez (skakalno koleno), De Quervanovo bolezen palčevih tetiv na roki. Ozdravljenje je dolgotrajno, pogosto je tudi dokončno, če ne ponavljamo pretiranih obremenitev.