Zdravljenje športnih poškodb

Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam delovanja v športu, večletnemu sodelovanju z atletsko reprezentanco, klubi in športniki, ter na osnovi stalnega izobraževanja na področju športne in biološko regulativne medicine, vam v naši ambulanti nudimo diagnostiko in zdravljenje športnih ter drugih preobremenitvenih poškodb z različnimi neoperativnimi, kot tudi operativnimi metodami. 

 

Poleg klasičnih možnostih zdravljenja gibal smo vpeljali z dokazi podprto biološko regulativno zdravljenje z injekcijami kolagena in hialuronske kisline, ki ga za čimbolj učinkovito obravnavo bolnikov lahko dopolnjujemo  s protibolečinsko in obnovitveno fizioterapijo (visoko energijski laser, diatermija („tecar“)).

Pred začetkom terapije je potreben predhodni pogovor z ortopedom specialistom, ki vam bo konkretneje predstavil za vas primerno terapijo.

Pri zdravljenju ne uporabljamo za športnike nedovoljenih sredstev (WADA).

V kolikor je potrebno, vam lahko izdamo tudi ustrezno potrdilo.

 

Za zelo aktivne in poklicne športnike je sedaj na razpolago Hidrogel hialuronske kisline HYMOVIS, preparat, ki ščiti in regenerira kolena tudi pri ekstremnih obremenitvah (maratonci, nogometaši, rokometaši, košarkarji)

 

Ukvarjanje s športom in športnimi dejavnostmi je pomemben dejavnik pri doseganju dobrega počutja, kar dokazujejo tudi številne raziskave. Telesna vadba pomaga vzdrževati zdravo telesno težo, izboljša pljučno funkcijo, delovanje srca in srčnega obtoka ter krepi mišice in sklepe. Gibanje pomembno prispeva k ohranjanju mladostnega videza in počutja, lajša stres in izboljša razpoloženje. Žal pa lahko izbira neprimerne športne dejavnosti ali pretiravanje pri vadbi pretirano obremeni mišice, kite in vezi, kar vodi v boleče poškodbe.

Večina poškodb se zgodi, ker se začnejo ljudje ukvarjati z neprimerno športno dejavnostjo ali pa jo izvajajo nepremišljeno, to je prehitro in s pretiravanjem.Preden se odločite za redno športno dejavnost, se posvetujte s svojim zdravnikom. Če imate hude bolečine in oteklino, nestabilen sklep ali če bolečine ne popustijo po 24 urah,  priporočamo, da poiščete zdravniško pomoč.