Vstavitev umetnega kolka

Obraba ali artroza kolka je pogosta bolezen zrele dobe. Glavni vzroki za nastanek prizadetosti sklepnega hrustanca so dolgoletna preobremenitev sklepa, posebno ob preveliki telesni teži, predhodne poškodbe, zlomi in prirojene napake z nepopolno oblikovano sklepno ponvico.

Za obrabo kolka je značilno stanjšanje in razgradnja sklepnega hrustanca - artroza. Bolezen spremlja  bolečina, ki se v začetku pojavlja samo ob obremenitvi, kasneje pa vedno pogosteje tudi med počitkom. Naraščanje bolečine je postopno, pogosto skozi mnoga leta.

Kolčni sklep tvorita okrogla glavica in čašasta ponvica na medenici. Površino glavice in ponvice kolka prekriva sklepni hrustanec, kar omogoča neboleče drsenje sklepnih površin. Pri obrabi se hrustanec stanjša in lahko tudi kar izgine. Gibljivost postane omejena in boleča. Pojavijo se kostni izrastki, ki še dodatno omejijo gibe v sklepu. V zadnji fazi gibljivost v sklepu tudi izgine.

Nudimo/organiziramo vam vstavitev endoproteze kolka svetovno priznanega francoskega proizvajalca  AMPLITUDE. Kolk vstavljamo s sprednjim pristopom z minimalno poškodbo tkiva in s povsem ohranjenimi mišicami. Poseg spremljajo minimalne bolečine. Sledi zelo kratka rehabilitacija in takojšnje polno obremenjevanje operirane okončine. Ob pomoči zelo natančnega in dodelanega inštrumentarija vstavljene endoproteze kolka omogočajo skoraj polno in nebolečo gibljivost zamenjanih sklepov. Niso potrebne nikakršne omejitve glede fizične aktivnosti in načina gibanja. Odsvetujemo ekstremne obremenitve, ki skrajšajo življenjsko dobo vsadka.

Kirurške posege izvajamo v Kirurškem Sanatoriju Rožna dolina, kjer prijazno in strokovno osebje poskrbi za čim hitrejše okrevanje in ponovno vzpostavitev normalnega gibanja.

Operacije se izvajajo koncesijsko.

V kolikor zaradi težav z obrabljenim kolkom ne morete čakati v čakalni vrsti, vam je omogočen tudi samoplačniški poseg izven rednega operativnega programa.

 

Povezava: