Operativno zdravljenje

V naši ambulanti vam nudimo/organiziramo vstavitev endoproteze kolka in kolena svetovno priznanega francoskega proizvajalca  AMPLITUDE. Kolk vstavljamo s sprednjim pristopom z minimalno poškodbo tkiva in s povsem ohranjenimi mišicami. Poseg spremljajo minimalne bolečine. Sledi zelo kratka rehabilitacija in takoj polno obremenjevanje operirane okončine.

Poleg običajne vstavitve umetnega kolena istega proizvajalca,  nudimo tudi možnost vstavitve delne, to je »parcialne endoproteze«, kjer je operativeni  poseg manjši, manj travmatski. Za tak poseg morajo biti izpolnjeni pogoji samo enostranske obrabe kolenskega sklepa ob ohranjenih in nepoškodovanih vezeh. Ob pomoči zelo natančnega in dodelanega inštrumentarija vstavljene endoproteze kolka in kolena omogočajo skoraj polno in nebolečo gibljvost zamenjanih sklepov. Niso potrebne nikakršne omejitve glede fizične aktivnosti in načina gibanja.

Pri operativnem delu uporabljamo najsodobnejše metode minimalne invazivne kirurgije, prijazne bolnikom.

V povezavi s Kirurškim sanatorijem Rožna dolina Ljubljana opravljamo različne kirurške posege, kot so:

Vse  operacije, v izogib daljših  čakalnih dob, v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina Ljubljana lahko izvajamo tudi samoplačniško.